Waar u aan moet denken bij een website laten maken

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de omzet van Nederlandse webwinkels blijft toenemen. Dit maakt het aantrekkelijk om een website te laten maken. In 2018 nam de internetverkoop met 18 procent toe, ten opzichte van het jaar daarvoor. De verwachting is dat deze trend zich door blijft zetten. De verkoop van producten via het internet loont, ook wanneer u al een fysieke winkel heeft. Maar wat maakt nu een goede website waar moet u aan denken bij een website laten maken?

Verdiep u in de verschillende software

Bij het laten maken van een website draait het voornamelijk om de juiste software. Er zijn veel verschillende software beschikbaar, maar niet elke software sluit goed aan bij de soort website die u wilt maken. Het is daarom aan te raden om u eerst goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die de diverse software te bieden hebben.

Met het kiezen van de juiste software maakt u het zichzelf gemakkelijker, maar ook de bezoekers van uw website. De software zorgt er namelijk voor dat de klanten gemakkelijk via uw webwinkel kunnen bestellen en dat u gemakkelijk de orders kan afhandelen. Wanneer er veel orders binnen is het fijn als u dit gemakkelijk kan afhandelen. Een goede software maakt dit eenvoudiger.

Het is niet vast te stellen wat de beste software is. Dit hangt helemaal af van uw eigen wensen en eisen. Elke software heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo richt een software zich voornamelijk op het gebruiksgemak, voor u en voor de bezoeker. Een andere software onderscheid zich weer in het aantal mogelijkheden op het gebied van design en plug-ins. Stel daarom van te voren vast waar uw website aan moet voldoen, zodat u gerichter op deze eisen kan zoeken naar de software die het beste bij uw idee├źn past. Wanneer u een website laat maken, bespreek dan uw wensen met de designer.

Zoek naar de hosting die het beste voor uw website werkt

Zonder een hosting kan uw website niet draaien. Maar zonder een goede hosting is uw website ook minder waard. Een goede hosting zorgt er namelijk voor dat de laadtijd van uw website laag is. Dit bevorderd de conversie van uw winkel. Mensen vinden het frustrerend wanneer een website niet snel laad, zeker als zij aan het winkelen zijn. Een lage snelheid van de website kan voor een hogere bounce rate zorgen, het percentage dat mensen uw website verlaten. Dit is dus een belangrijk aandachtspunt bij het laten maken van een website.

Naast dat een goede hosting zorgt voor een snellere webwinkel, draagt het ook bij aan het verkrijgen van een hogere positie in de zoekresultaten van de verschillende zoekmachines. Dit komt omdat de zoekmachines een snellere website meer waarderen dan een trage website. Zij zullen dit belonen met mogelijk een hogere positie, dit kan uiteindelijk ook voor meer bezoekers zorgen. Een goede hosting is ook een betrouwbare hosting. Hiermee wordt bedoeld dat de server niet zomaar uitvalt. Als dit gebeurd, kost u dit omzet.


De software en de hosting is de basis voor een goed draaiende website. Deze twee elementen zorgen er uiteindelijk voor dat u meer omzet uit uw online winkel haalt. Wanneer u een website laat maken, moet u goed uw wensen en verwachtingen bespreken met de maker van uw nieuwe webwinkel. Verdiep u daarom goed in de mogelijkheden en de kwaliteiten van verschillende hostings.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het bouwen van een goede homepagina

Webshop laten bouwen om een populaire online winkel te maken